GertGambell.com > vadslagning_strul

Vadslagning och spel på sport odds har dolda problem

Först av allt, det finns en massa sajter på Internet som gör allt för att övertala dig att börja spela. För dom får då provision, dvs. del i hur mycket Du förlorar. Deras högsta önskan är att Du skall förlora så mycket som möjligt. I princip alla dessa sajter med recensioner, tips med mera finns bara där för att skaffa en massa loosers till spelföretagen och vara med och plocka offren på pengar. Utan tvekan finns det länkar till bets4all, Internet1X2 med flera, som inte har en tanke på att frivilligt betala ut några vinster, om offret mot förmodan skulle råka vinna. När du besöker dessa sajter så var på Din vakt. Lita inte på sådana sajter. Spelforum, alltomodds och alltid-vinst ger justa råd, dessa är ok.

På sportvadslagning kan man vinna men på Casino, Bingo, Enarmade banditer och liknande är det omöjligt att vinna på lång sikt. Det är dataprogram som styr spelet och behåller en del av omsättningen, ofta ca 10-20 %, och resterande betalas tillbaka som vinster. Därför marknadsförs dessa spelformer ännu hårdare.

Hur mycket man får satsa hos ett spelföretag är begränsat. Bara hos dom ärligaste företagen får du veta detta innan Du godkänner Ditt vad. På spelbörsar vet Du det alltid men där kan pengarna vara slut eller oddset ändrats 30 sekunder senare.

De flesta bookmakers är "kalopsbookmakers" eller "pay in only bookies". Du är bara välkommen att förlora. Vinner Du blir dom livrädda och helt plötsligt får Du bara satsa småsummor. Detta kan dom tydligen göra helt utan att polisen lägger sig i - Du får ju spela. Du kommer att råka ut för detta (för Du kan inte undgå att vinna) så läs också sidan hur man förlorar utan att förlora. Jag har fått lämna BlueSquare, SportingBet (bookmaker of the year!), Bet365, Betsafe och en hel massa andra pga strypta insatser. Kämpar hårt för att "förlora utan att förlora" hos Betway, Unibet och några till så att min limit höjs igen. Dessa är alla pay in only bookies - även kallade kalopsbookmakers eller tivolibookmakers.

Hos alla bookmakers måste man godkänna ett avtal (ett ensidigt slavkontrakt) så man är mer eller mindre rättslös i det mesta.

Sedan finns det "annullerabookies" som just sysslar med att annullera vinnande vad och hänvisa till det finstilta (slavkontraktet). Vierklee, Globet och Playit har på detta sätt tvingat mig att sluta spela hos dem.

Jag spelar inte på tennis för reglerna vid regn, inställd match osv är olika hos olika spelföretag och man kan förlora ena insatsen. Men klagomålen på Pinnacle är många, dom låter oddsen stå kvar när matchen startat och sedan annulerar dom vinnande vad och hänvisar till att "man får inte satsa när matchen startat". Deras kunder är i olika tidzoner och har inte en chans att hålla reda på detta.

Därefter kommer det rena banditer som Bets4all och Internet1X2. Dessa vägrar helt enkelt att betala ut vinster. Nu skulle man tro att on-line oddservrar inte ville ha att göra med företag som Bets4all och Internet1X2. Men tyvärr, Bettbrain med flera får betalt av dessa företag för att skaffa nya offer och hjälper gärna till så fler blir lurade.

Själva spelandet på sport odds då, vilka problem?

Det tar lång tid att lära sig vinna, det kan ta 6-12 månader innan man blir felfri. Förutom att lära sig vinna måste man ha erfarenhet. Bara erfarenhet gör att Du vet att höga odds kan försvinna på en minut hos ett visst spelföretag. Bara erfarenhet säger dig hur mycket Du rimligen får satsa hos ett företag. Bara erfarenhet gör att Du i stressen trycker på rätt knapp. Bara erfarenhet (eller mina tips) säger dig vilka bookmakers som är bra och även har höga odds.

Du måste också lära Dig en massa spelformer som över och under, udda eller jämnt med flera, där man snabbt vinner mycket. Det är lättare att tippa rätt utgång när det bara är 2 utgångar att välja på, lättare än 1X2.

Du måste göra många vad per dag då det är omöjligt att göra ett fåtal stora. 10-50 vad om dagen i 3 dagar. Det är tråkigt och jobbigt och lätt att få träsmak.

Ännu tråkigare är det att kolla vaden varje tisdag (Du skriver ut alla vad på skrivare) och kolla att Du fått in Dina vinster på spelkontona.

Inbetalningar kan vara krångligt. En del spelföretag är så småsnåla att de tar avgift för inbetalningar med kreditkort, för det kostar dom några %. Till dessa skickar Du EU-betalning, den kostar 0 kr eller 10 kr om Du har ett EURO-konto i SEB. Moneybookers brukar vara avgiftsfritt hos de flesta men det finns ett par undantag.

Utbetalningar av vinster är mycket krångligt första gången. Spelföretaget måste konstatera att Du är Du. Oftast får Du mejla, posta eller faxa en kopia av en ID-handling till spelföretaget. Första vinstutbetalningen kan ta 1-2 veckor, räkna med detta från början. Du kan skicka in dessa uppgifter i förtid bara för att få identifikationen klar och spara tid när Du senare gör ett uttag. Med Moneybookers är det ofta lättare, hos många spelföretag hoppar man över identifikationsprocessen för man skickar ju tillbaka vinstpengarna till samma konto (e-postadress) som spelpengarna kom ifrån.

Många spelföretag krånglar ytterligare med utbetalningar. I det finstilta står det att insatt belopp måste omsättas 3 gånger över oddset 1,5 innan man får göra uttag.

Andra spelföretag tar avgift eller sölar avsiktligt med utbetalningar för att Du i stället skall spela upp pengarna. Vissa tillåter bara 1 uttag per månad. Så det gäller att välja rätt spelföretag.

Moneybookers, när Du kommit upp i stor omsättning blir det liknande procedurer. Du skall verifiera att Du är Du. Det enklaste är att läsa om detta på deras sajt och göra det redan innan dom ber Dig att verifiera Din identitet.

 

 

Copyright © 2008
http://gertgambell.com

Privacy